Detta blir ett lite personligare inlägg än vad vi brukar skriva, det handlar om skribentens bild, ett litet porträtt av en grabb som heter Buster Hesselbom. Buster tränar inte och tävlar inte hos oss i Vellinge BK. Hans första brottarår spenderades i Hököpinge BK, men sedan ett par år tillbaka tillhör han BK Starke i Trelleborg.

Jag mötte Buster första gången min son Tristan, då bara var 5 år, skulle träna brottning för första gången. Buster framstod som lugn, ödmjuk och vänlig. Eftersom min son var för ung för att tävla själv fick han följa med som maskot på en av lagets träningar där Buster ställde upp. Förutom att Buster redan då utmärkte sig som en brottare utöver det vanliga, med en stor talang, så utmärkte han sig också i sitt sätt att ta hand om den 5 åriga maskoten. Vid uppvärmningen så tog Buster Tristan och lät honom vara med, jag som inte är brottare tror att det heter ”trä arm” (skäll på mig om jag har fel). Han lärde honom att vara lapp-pojke, springa med matchlappar till domarna. Tristan glömde aldrig Buster även efter att han bytte klubb så var han en förebild i hans minne. Jag tror att Tristans brottarkultur, hans sätt att se på brottning som en lagsport föddes där, med Buster! Idag tog Buster GULD i Ungdoms SM i brottning, 48 kilos klassen!

Jag pratade med Fredrik, Buster pappa efter och jag är så glad. Vi i Vellinge Brottarklubb är så stolta och glada för Buster och hans familj och vi är glada för BK Starke!

Tack Buster för att du är som du är, ingen förtjänar detta mer än du!