Våra tränare

Brottning

Pontus Brinck

Huvudtränare

Pontus började som 6-åring i BK Velo och var klubben trogen till 1989.

Tränarkarriären startade även den i BK Velo och som 15-åring tog Pontus hand om pojkgruppen fram till -89. Samma år åkte Pontus till USA och hade då förmånen att träna med delar av amerikanska landslaget i Albany NY under drygt 1,5 år. Väl hemma igen fick han tränaruppdrag i Tyringe AoBK som ungdomstränare. Så småningom tog Pontus hand om nybörjargruppen på grund av egna brottaraktiva barn. Det gänget följde Pontus sedan upp i ungdom och junior. Största meriter där förutom SM medaljer både i Grek och fristil gick man till riksfinal 3 år i rad i Pojkfyrstads med en andraplats som bästa placering. Parallellt med killarna i Tyringe tränade Pontus även tjejerna i klubben i fristil och sedermera också en del av killarna som ville satsa på fristil. 2012 lämnade Pontus klubben och tog ett 6 mån uppehåll innan han började träna själv igen i Klippan för satsning på veteran SM. Dock gick det ett år innan Pontus fick tränaransvar för seniorerna, och jobbade starkt för mångfald med integration av asylsökande. Frukten av det arbetet gav oss 2015 bästa klubb på senior SM i fristil. Pontus avslutade samarbetet med klippan i samband med ungdoms SM i Limhamn 2016 med ett guld och ett brons.

Pontus egna meriter är med tvåfaldig skånsk mästare i Velo som ungdom och ett veteran SM silver 2014.

pontus@vellingebk.se

Björn Gustavsson

Tränare i nybörjargruppen och aktiv seniorbrottare

Jag vill att barnen/ungdomarna lär sig visa respekt och disciplin för sin omgivning och varandra men framförallt, att dom har KUL! – Björn Gustavsson

Björn är född 1991 och har tränat brottning sen han var 11. Den största framgången nådde han i 66 kilos pojkklass då han vann Öresundsträffen. Björn har blivit uttagen till Glentons och ställt upp i många fystadstävlingar. Som tränare har han fått Kinna Bengts utmärkelse för sitt ledarskap för barn och ungdomar. Björn är både aktiv tränare och brottare i Vellinge BK

Sagt om Björn: Han sprider en otroligt varm och positiv energi. Han ser klubben som en familj och han värderar klubbens medlemmar högt. Han ställer alltid upp när han kan, oavsett vad det gäller.

brottning@vellingebk.se

Alex Mozalewski

Tränare/styrelseledamot

Brottades 5 år i Kulladals brottarklubb under tonåren. Alex Mozalewski har en karriär inom amerikansk fotboll och vattenpolo.
Alex var en av initiativtagarna till Vellinge BK.

alex@vellingebk.se

Telefon: 073-414 76 47

Ronny

Tränare i nybörjargruppen och aktiv seniorbrottare

Både jag och Björn vill att barnen ska lära sig brottning plus att de lära sig att respektera. Om de börjar respektera andra redan nu så kommer de att ha bättre framtid tex: i skolan mot sin lärare. – Ronny

Jag heter Rohullah Nazari men det är ingen som kallar mig det, jag kallas alltid för Ronny. Jag är född i Afghanistan och är 17 år (Född 2001). Tyvärr så har jag och min familj fått uppleva kriget och år 2015 förlorade jag, bland annat, min äldre bror. Detta resulterade i att jag blev tvingad att fly. På så vis hamnade jag i Sverige.

Jag började träna när jag kom till Sverige. Jag har provat lite olika kampsporter som MMA, boxning men sen testade jag brottning och jag tycker det är kul så jag fortsätter. Jag började träna själv för ett och ett halvt år sedan och jag började faktiskt i Vellinge Brottarklubb. Jag kompletterar min brottning med gymträning för att öka styrkan och konditionen.

Överhuvudtaget så är det roligt att vara och träna med barn, det kan faktiskt vara både roligt och jobbigt. Ibland pratar dom lite för mycket och glömmer att lyssna. Men båda jag och Björn vill att de ska lära sig brottning plus att de ska lära sig respekt.

brottning@vellingebk.se

Hjälptränare / Gästtränare

Tränare

Ibland behöver våra tränare vara lediga.
När detta inträffar brukar vi låna in gästtränare från andra klubbar
eller vår seniorgrupp, ibland får även föräldrar rycka in.