Våra tränare

Brottning

Pontus Brinck

Huvudtränare

Pontus började som 6-åring i BK Velo och var klubben trogen till 1989.

Tränarkarriären startade även den i BK Velo och som 15-åring tog Pontus hand om pojkgruppen fram till -89. Samma år åkte Pontus till USA och hade då förmånen att träna med delar av amerikanska landslaget i Albany NY under drygt 1,5 år. Väl hemma igen fick han tränaruppdrag i Tyringe AoBK som ungdomstränare. Så småningom tog Pontus hand om nybörjargruppen på grund av egna brottaraktiva barn. Det gänget följde Pontus sedan upp i ungdom och junior. Största meriter där förutom SM medaljer både i Grek och fristil gick man till riksfinal 3 år i rad i Pojkfyrstads med en andraplats som bästa placering. Parallellt med killarna i Tyringe tränade Pontus även tjejerna i klubben i fristil och sedermera också en del av killarna som ville satsa på fristil. 2012 lämnade Pontus klubben och tog ett 6 mån uppehåll innan han började träna själv igen i Klippan för satsning på veteran SM. Dock gick det ett år innan Pontus fick tränaransvar för seniorerna, och jobbade starkt för mångfald med integration av asylsökande. Frukten av det arbetet gav oss 2015 bästa klubb på senior SM i fristil. Pontus avslutade samarbetet med klippan i samband med ungdoms SM i Limhamn 2016 med ett guld och ett brons.

Pontus egna meriter är med tvåfaldig skånsk mästare i Velo som ungdom och ett veteran SM silver 2014.

pontus@vellingebk.se

Jerry Bjelk

Tränare nybörjargruppen

Jerry Bjelk har sedan länge haft ett budosportintresse, tränat bland annat brasiliansk Jiujitsu.
Jerry var under många år tränare för barn och ungdomar i Hököpinge BK. Jerry var en av initiativtagarna till Vellinge BK

jerry@vellingebk.se

Telefon: 076-703 91 73

Alex Mozalewski

Tränare lilla gruppen/styrelseledamot

Brottades 5 år i Kulladals brottarklubb under tonåren. Alex Mozalewski har en karriär inom amerikansk fotboll och vattenpolo.
Alex var en av initiativtagarna till Vellinge BK.

alex@vellingebk.se

Telefon: 073-414 76 47

Hjälptränare / Gästtränare

Tränare

Ibland behöver våra tränare vara lediga.
När detta inträffar brukar vi låna in gästtränare från andra klubbar
eller vår seniorgrupp, ibland får även föräldrar rycka in.