Om Vellinge Brottarklubb

Vellinge Brottarklubb startades med huvudsyfte att genom brottning höja intresset för idrotten och utbilda duktiga idrottsmän och kvinnor genom träning, lek, tävling och uppvisning samt verka för god kamratanda. Klubben strävar efter att på alla nivåer bedriva brottning så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt som psykiskt som social och kulturellt. Klubben vill utforma idrotten så att: – den i alla led ständigt utvecklas och förbättras till form och innehåll. – alla som vill, oavsett nationalitet, religion, ålder, kön, fysiska och psykiska förutsättningar får vara med i föreningens verksamhet. – de som deltar får vara med och bestämma och ta ansvar för verksamheten. – den ger alla som deltar kamratlig och trygg social gemenskap.

Vellinge Brottarklubb startades i slutet av 2017 av ett gäng eldsjälar med helt olika bakgrunder. Det enda som förde dem samman var just brottningen och Vellinge kommun. Samtliga hade barn som brann för brottning men viljan att skapa en förening med nya och egna värderingar.

Resultatet för Vellinge Brottarklubb lät inte vänta på sig, omgående blev vi kontaktade av människor som tidigare utövat brottning som sport men också agerat tränare på olika nivåer inom brottningen i Vellinge men också i stora delar av landet. Det var svårt för oss som engagerat oss från brottningsföreningens bildande att hinna med men det har verkligen märkts att många av oss ville få detta att bli verklighet. Just nu gäller det att informera upptagsområdet att vi finns och att människor är välkomna till oss!

Målet med Vellinge Brottningsklubb är att alla medlemmar och individer ska få ägna sig åt sin passion och få chansen att göra det man är bra på. Främst med inriktning på barn och ungdomar. I klubben och för brottning i Vellinge ska alla få sin röst hörd och vi ska alltid agera med ödmjukhet både internt och mot vår omgivning. Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns, kontakta oss!

Vellinge Brottarklubb – Vellinge BK – Kärt barn har många namn

Jaha, var börjar vi nu då? Vad heter den där klubben egentligen, hette den Vellinge BK eller Vellinge Brottarklubb och vad är Undertakers? Jag får redan nu varna att detta är för er som verkligen vill förkovra er i vår historia och vem vet, En dag när vi som gjorde detta är borta, så kanske denna text kan förklara en del av historian bakom alla namn. Vi får helt enkelt börja från början.

 

Vellinge Brottarklubb

Det är det officiella namnet. Klubben heter Vellinge Brottarklubb, vi heter inte Vellinge BK. Efter en mängd märkliga förslag och antagligen tramsiga förslag fastslogs detta ganska snabbt. Det är egentligen ett ganska självklart namn eftersom klubben har sitt säte i Vellinge och merdelen av personerna som engagerade sig bodde i Vellinge kommun som bland annat innefattar Vellinge, Höllviken, Skanör och Falstersbo. Därmed borde diskussionen vara avklarad men så enkelt blev det inte!

 

Vellinge BK

Ja, vem orkade säga hela namnet varje gång. Då förkortar vi det till Vellinge BK. Logiskt, absolut. Många började i konversationer kalla klubben för Vellinge BK. Dessutom insåg vi att hela namnet i en logotype inte passar i alla sammanhang. Den blev helt enkelt för lång. Logotypen används dock i båda formerna med brottningsklubb och BK i slutet. Men som du förstår så slutade det inte där.

 

VBK, den late mannens alternativ.

Självklart fanns det människor som inte ens orkade skriva eller säga Vellinge BK. Som många andra föreningar så blev av vissa kallat VBK, antagligen det sämsta namnet då jag tror att det finns många föreningar som använder VBK. Det används aldrig officiellt från klubbens sida. Ska den någonsin användas så blir det väl på en sådan där vapensköld man minns att klubbarna hade förr. Då hade nog VBK passat bra.

 

Vellinge Undertakers – Där barnet i oss tog över

Vi måste inse det, det är lite fräckt med en engelsk/amerikansk klang i namnet och en tuff logga till detta. Många klubbar ju så idag, Red Hawks med flera. Helt klar ett amerikanskt fenomen. Det finns väl inte ett lag i NHL eller NFL som inte har en maskot i namnet idag. Undertakers slängdes fram i en diskussion om hur vi skulle få våra brottare att enas runt en maskot. Något lite roligare. Om jag minns rätt var Vellinge Undertakers det enda namnet som kom fram och godkändes omgående. I samband med detta togs maskoten, dödgrävaren, fram. Det är alltså inte klubben som heter Undertakers, det är våra brottare som är Undertakers!